Правилното хранене е ключът към здравето. Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова

...
Правилното хранене е ключът към здравето. Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова
Коментари Харесай

Едно меню за силен имунитет през зимата

Правилното хранене е ключът към здравето. Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова описа пред радио " Спутник ” по какъв начин да подсилим имунната система благодарение на добре формирано на ден меню.

Според нея в диетата би трябвало да участват протеини, микроелементи и набор от витамини, изключително С и D. Основното е, че във всяко хранене би трябвало да се включва някакъв тип протеин, изясни Дианова, представена от БГНЕС.

Ето предложено от нея на ден меню:

" За закуска добре е да си извършите каша с парче сирене, което съдържа скотски протеин, а кашата съдържа растителни протеини. Млечната каша е идеална, в случай че нямате нетърпимост към мляко. И към това би трябвало да добавите чаша кафе и няколко сушени плода, да вземем за пример сушени кайсии, които са богати на фибри ", предложи лекарят.

За обяд – парче печено пиле или риба на пара, и не забравяйте за зеленчуците - източник на витамини и въглехидрати. За следобедна закуска можете да хапнете самун или хумус с малко извара и някакъв плод.

За вечеря е най-добре да приготвите нещо леко като зеленчуков омлет. " За задачата залейте зеленчуците със задушена омлетна примес, прибавете малко парче самун и готово. Имате протеини, малко мазнини, въглехидрати и доста фибри ", изясни Нурия Дианова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР